Ti kérdeztétek...

Kérdések és válaszok

Hasznos infók

Készítsünk forgatókönyvet ?

Az egyik legfontosabb, hogy a felkészülés, az ötletelés kapcsán pontokba szedjétek az aznapi eseményeket, időpontokat, helyszíneket, szereplőket, az eseményekhez tartozó eszközigényeket, ezekből a pontokból fog összeállni a „nagy nap” menetrendje. Természetesen, ha lesz ceremóniamesteretek, akkor Ő majd elkészíti Nektek

Lehet-e hétköznap – pl. pénteken - az esküvőnk ?
Természetesen… attól még nem lesz hétköznapi, hogy nem szombaton tartjátok, ráadásul a szolgáltatók többsége kedvezményes árakat ad.
Elküldjük-e a vendégeinknek a forgatókönyvet ?

Nem javaslom:  kellemetlen, ha vendégeink számon kérik rajtunk egy program késői kezdését, maradjon ez csak a mi „titkunk”…

Csokordobásnál a menyasszonyi csokrot dobjam ?

Természetesen ne. Erre a célra érdemes egy kisebb (akár több részből álló) csokrot készíttetni, így a csokordobás nem csak egy hölgynek lesz élmény.

Rizst, szirmot vagy valami mást szórjunk, fújjunk ?
A rizs a ruha belsejében köt ki, egész este szedegethetitek a hajból, esetleg el is lehet rajta csúszni.

Mindenképpen a rózsaszirmot javaslom vagy fújjunk szappanbuborékot. Két-három csomag rózsaszirom vagy tíz buborékfújó már megteszi hatását.

A polgári szertartáson gyertyát gyújtsunk vagy homokot öntsünk ?

Ez elsősorban a helyszíntől függ : kültéri helyszínen a homokot javasolja majd az anyakönyvvezető, hivatali helységben éghet a gyertya, de tehettek mást is a pohárba a homok helyett…

Legyen-e menyasszony- vagy menyecske tánc ?
Mindenképpen. Egyrészről ez egy remek alkalom, hogy vendégeitek az ajándékokat átadják, másrészről egy nagyon jó hangulatú program, kár lenne kihagyni….
Zenekar vagy Dj legyen ?

Ez teljes mértékben a Ti egyéni ízlésetektől függ, mindkettőnek megvan az előnye (zenekar: az élőzene utánozhatatlan varázsa, DJ : a repertoár kifogyhatatlansága, modernebb zenék)

Legyen-e menyasszonyrablás ?

Nem kizárt, de csak szervezett keretek között… A tapasztalat az, hogy az est folyamán az elfogyasztott alkohol mennyiségével egyenes arányban kerül elő ez a téma a barátok részéről. Mindig azt javaslom, hogy megtehetjük, de az épületből ne vigyük ki a menyasszonyt, ne hagyjuk túl sokáig magukra a vendégeket. A menyasszony kiváltása mindig egy jó hangulatú esemény…

Hány szeletes legyen az esküvői torta, hány főre rendeljük az éjféli vacsit ?
Az esküvői tortát és az éjféli vacsorát is elég kisebb létszámra rendelni, a tortát a létszám háromnegyedére, míg az éjféli vacsorát a vendégek felére.
Meddig maradsz ?

Általában a hajnali két órát szoktam ígérni – a tapasztalat azt mondatja velem, hogy ez idő után már nincs szükség a munkámra -, de természetesen amennyiben igénylitek egészen a buli végéig maradok. (sokszor volt már rá példa)

 

A szállás költségeit magunkra vállaljuk ?

Ez nyilván pénztárca függő, de nagyon ritka, hogy ennek költségét a párok állnák, a helyszínnel ki tudtok alkudni egy kedvezményes díjat az adott éjszakára és ezt lehet kommunikálni vendégeitek felé, ha nagyon szeretnétek, esetleg ennek egy részébe be tudtok szállni. 

 

Transzfert biztosítsunk ?

Amennyiben a szállás költségei magasak és esetleg a környéken vannak olcsóbb lehetőségek, érdemes egy ilyen szolgáltatással megkönnyíteni vendégeitek szálláshelyre jutását, biztosan értékelni fogják.

 

Írj nekem, kérj ajánlatot!

+36 30 977 1809

 

2 + 10 =